torsdag 5 februari 2015

Kliande preggo

Har i ett par veckors tid nu haft klåda som kommer och går. Åtminståne en gång per dag kommer det som en våg nästan (oftast på kvällen) och man blir ju tokig med mindre! Som att det sticker och kliar över egentligen hela kroppen från axlarna neråt.

Så imorse ringde jag rdg så de satte in en remiss så imorgonbitti ska jag till labben och lämna blodprov så de får se om gallsyran är förhöjd(?) och så att vi kan utesluta graviditets hepatos, vilket klådan tydligen kan vara ett symptom på. 
Hoppas verkligen att det bara är pga det torra vintervädret som det kliar, dock kan jag smörja in mig fast 3 ggr per dag utan att det hjälper (har aldrig tidigare nån vinter haft såhär svårt), så känns som att det kan bero på nåt annat.. Syns liksom inte heller att huden skulle vara torr eller ha några exem/utslag av nåt slag. 

Nån annan som haft samma symptom? Vad har det berott på? Och är det nån som har erfarenhet av graviditets hepatos? Vad gjordes isf åt det?


6 kommentarer:

 1. Jag hade hepatos, men ganska lindrig variant tror jag.. fick iaf nån medicin utskriven så man slapp klia sönder sej. :) var också på några extra ultra men de kan ha varit pga proteiner, minnet sviktar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa alltså ja kommer ju få nåt nervsammanbrott om man int hittar på nåt som hjälper mot kliandet då de är som värst! De är ju int som att "oj de kliar" *kliar lite* "nåja nu e de ok igen" utan de e ju som att man int kan sitta/ligga still o man sku vila såta me nå spikmatta eller nåt o ändå kliar de!

   Radera
 2. För mig kliade det också, jag hade inget extra "fel", det var väl nog bara hormonerna som rusade ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att det "bara" är det jag lider av också. :) Men såklart alltid bäst att kolla upp så man är på den säkra sidan. Skulle inte förlåta mig själv om jag bara lät de va och det på nåt vis skulle skada bejbin.. :/ Det säkra före det osäkra helt enkelt! :)

   Radera
 3. Då man växer och huden töjer så kliar det. Spec ve magen och där runt om :) så är man ju förståss extra känslig under graviditeten så kan ju bara vara den "vanliga torra huden" som kliar mer än vanligt :) hoppas iaf det int är nått allvarligare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja ha tänkt de å, men då de kliar tillome nere på vaderna o har ju int direkt gått upp i vikt så ja ha svällt nå där.. :p de va en kollega som först sa åt mig att koll upp de då hon tyckt ja såg gul ut i hyn i arbete, vilket man tydligen kan va om de e nåt me levern, fö hon hadd samma sak då hon va gravid.. men hoppas som sagt att de bara e nåt ofarligt kliande.. :)

   Radera