fredag 20 februari 2015

Februarifrågor #10 Räkan

En dam/tjej/kvinna vid namn Jessica hade några frågor på hjärtat idag! :)


1. Jag har faktiskt noll koll angående blöjor än, vilka som är bra, dåliga, mittemellan osv. Känner jag oss rätt kommer vi nog vara så lata att vi använder engångsblöjor men visst vore det väl bra för miljön osv att använda tygblöjor.. Är det nån skillnad för bebisen vilka man använder? Har som ni märker ingen aning så om nån har erfarenhet får man gärna berätta!

2. Om allt går som planerat så kommer jag nog vara hemma tills hösten 2016, och då kommer jag först börja laga undan studierna (vuxenstuderar till närvårdare), vi är ju inte så mycket i skolan o har egentligen knappt nån obligatorisk närvaro så idealet vore ju att inte behöva ha dagvård då ännu heller.. det blir bara lite praktikperioder som blir intensivare så får se hur vi gör då.. Sen när studierna är klara vilket borde vara typ mars 2017 så skulle jag börja jobba igen. Men kan nog hända att jag skulle börja hoppa in lite kvällar/nätter nu som då innan det också beroende på hur den ekonomiska situationen ser ut.

Skulle gärna nog vara hemma ganska länge, barnet är ju bara bebis en gång i livet o nog hinner man ju jobba sen. Men får se lite hur möjligheterna ser ut helt enkelt!

3. Ja! Vi har faktiskt ett namn som vi är ganska säkra på att det blir. :) Håller det inte direkt hemligt men tror inte att jag skriver ut det på bloggen innan bebisen är här, det KAN ju ännu ändras om det plötsligt skulle ploppa upp nåt som vi gillar ännu mer, men just nu är vi nog ganska säkra!

4. Vi kommer nog ha spjälsängen i vårt sovrum först, sen beroende på hur bebisen sover o så så flyttar vi den sen till babyrummet. Men när det blir får vi nog bara vänta o se!


16 kommentarer:

 1. Har du nojjat mycket under graviditeten? Att nått ska vara fel, om olika smittor man kan få genom att äta fel eller från katter, osv? :) eller har du lyckats hålla lugnet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kattsmittor är väldigt vanligt.

   Radera
  2. Kattsmittor fick jag under graviditeten, så vanligt jo. Men Elisabeth har väl ingen katt eller har jag missat något =) vildkatter ska man vara försiktig med. Jag låg på sjukhus 3 veckor pga kattsmittor =(

   Radera
 2. Räkan låter sött! :)

  SvaraRadera
 3. Oj neeee int kan ni ha honom att sova ensam i rummet första tiden :'( Här e han helt van att vara INUTI dig, så åtminstone måst du nog ha honom bredvid dig!! Endera i hans säng bredvid eller bredvid dig i sängen // En mamma med massa pekpinnar. Jag hadd Lo i sängen 1 vecka efter födseln sen fick hon sova bredvid i sin spjälsäng. Nu sover hon typ varannan natt i egen säng o varannan i vår. En baby kan aldrig få för mycket närhet :) Så vill man ha sin baby i sängen så tycker jag man ska ha det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. HAHAHAHAH fint namn :D

   Radera
  2. Va dillar du om Carro? :D Ja skrev ju att han kommer sova i vårt rum o int ensam!

   Radera
  3. Bra då ja kan läsa!!! :'D haha janica känd mig som en bitch men tur att vi va av sama åsikt så nu e ja int bitch nåmer :'D

   Radera
 4. Kombe Sami att tala finsk elde svenk med "räko"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha kombe no tala finsk! :)

   Radera
  2. Rapaskåti :DD Haha "räko" de kalla en gammal flört sin kilimick....... Int så konsit att ja dumppa :')

   Radera
 5. Räkan låter så gulligt<3 Fin bild på den oxå :)

  SvaraRadera
 6. Vannifrån köper ni mat åt pendi? och vad köper ni oftast? Hur ofta äter hon? Vi ska hämt vår hund nästa vecka så sku va bra med lite tips :)

  SvaraRadera
 7. Kicki o du fick stå ut med engångsblöjor men plötsligt blev jag miljömedveten o använde tyg och Enlunds ullblöja åt N...:-) men orkade bara i ca 2 månader. ..det blev ju MASSOR med extra tvätt.... På tal om närhet så är det rätt att ett barn kan inte få för mycket, men..närheten kan förmedlas i huvudsak under barnets vakna timmar, en god nattsömn bör invänjas för allas bästa så tidigt som möjligt, gärna i samma rum men i egen bädd.Och det fina är att detta är inget problem för barnet men föräldrar gör det till ett :-) hälsn. mommo som planerar att ta alterneringsledigt 4 mån nästa år så då kan ja va båånpego om du vill ta jobbskift :-)

  SvaraRadera