söndag 7 december 2014

Graviditetskrämpor

Börjar snart nästan bli orolig här så tänkte fråga om nån annan som är gravid/ha varit gravid har varit med om samma sak o kanske kan lugna mina nerver!

Det är så att de senaste dagarna har jag börjat känna smärtor nere i magen, just där bebisen är, när jag t.ex. ska stiga upp ur soffan eller ur bilen. Flera gånger per dag nu de senaste dagarna. Det håller i sig några sekunder o sen släpper det. Kan det vara sammandragningar? Ibland är smärtan jättestark, t.ex. i fredagskväll när jag kom hem från julfesten fick jag gå dubbelvikt i 90graders vinkel från bilen till ytterdörren, det gick inte att sträcka på mig. Och ibland är det bara så att det "sticker" (?) till o så släpper det medsamma typ. 

Skulle "förstå" det bättre om det kom t.ex. när jag är i jobbet o rör mig o hukar mig hit och dit men nu kommer det ju när jag suttit stilla o vilat före. Ibland kommer det till och med på natten när jag svänger på mig. 

Tänkte ringa rdgtanten imorgon o fråga vad det kan bero på men tänkte fråga här nu medsamma så kanske man får lite tips..

heheh typ enda passande bilden jag hittade på google.


8 kommentarer:

 1. Kanske det är ligamenten? Det kan ta jättesjukt när de sträcks. Och nu den här andra graviditeten hade jag jättesjukt flera gånger. Då fick jag höra att det är organen som växt ihop lite, och då river det till när livmodern plötsligt växer så snabbt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det låter ju ganska troligt att det är det då! TACK så mycke! :)

   Radera
 2. Skulle också säga ligamenten, gjorde ont utav helvete hela graviditeten (båda) för mig! Andra känner inte av dem alls, och de flesta bara där kring vecka 12-20. Inget farligt, men som sagt - kan ta sjukt så in i *****!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj hoppas de int sitter i hela graviditeten, sku ju va jobbigt he! :p men tack för hjälpen, nu känner ja mig nog lugnare :)

   Radera
 3. Hadde exakt samma krämpor i börjane. Enligt rdgtanten så är det normalt och det gick om för mig i vecka 17-18. Visst kan jag ha liknande nu oxå men det beror väll mycket på att bebisen växer så det knakar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej! Jaa de känns som om de hela tiden kommer nåt nytt o då man int vari me om de tidigare är e ju jättesvårt att veta vad som e ofarligt o va som int e.. :p

   Radera
 4. Jag hade åxå samma sak nu som då under graviditeten, och det berodde antagligen på ligamenten! :)
  Men alltid skönt att ringa o fråga för säkerhetsskull, så man inte behöver oroa sig i onödan! :)

  SvaraRadera
 5. Jag är ungefär lika långt gången som dig, lite längre, och har liknande smärtor i livmoder/bäckenområdet. Kan göra ont vid alla möjliga tillfällen, inte bara vid ansträngning. När det växer så att det känns kan man väl anta att den lilla mår bra iaf :)

  SvaraRadera