onsdag 8 september 2010

Nya bokfynd | kl. 17.10

Efter att jag och emmi hade varit på varsin Ice Coffee vid After Eight så for vi till antikvariatet, emmi orkade bara stå där kanske 5-10 minuter sen gick hon hem, men jag stod ganska exakt en timme och tittade igenom nästan alla pocketar och en massa andra böcker. Hittade 2 st som jag tog med mig hem för 5€."Den fyraåriga lilla flickan Angie var bara ett av många barn med tragisk bakgrund som hamnat i samhällets vård. Men för Kathy Harrison blev mötet med Angie avgörande. När hon och hennes man öppnade sitt hem för flickan blev det början på ett liv som forsterföräldrar. Sedan dess har många barn passerat genom Harrisons hem. En del har stannat några dagar, andra flera år. Alla har de kommit med tungt bagage - misshandlade, sexuellt utnyttjade eller helt enkelt lämnade åt sitt öde av föräldrar som inte förmått ta hand om dem. I den här boken berättar Kathy Harrison om sina erfarenheter som fosterförälder, om det dagliga, ofta kaotiska, livet i familjen och om några av de barn som tillbringat längst tid hos dem."

Jag har läst denhär boken förut, men det var flera år sen och jag minns att det var jättebra. Och det skadar väl inte att ha en jättebra bok som egen. :)


"Budapest 1944. En polis tvingar ut en ung jude ur skolbussen. Den fjortonåriga pojken begriper inte alls vad saken gäller. Tillsammans med tusentals andra judar sätts han på ett tåg och först när dörrarna till godsfinkan slås upp och vakterna tvingar ut dem förstår han: ryktena om dödslägren som han aningslöst avfördat var sanna. 

Mannen utan öde är en av världslitteraturens starkaste skildringar av koncentrationslägrens verklighet. Det är en märkligt annorlunda berättelse om en ung pojkes väl till Auschwitz, Buchenwald och Seitz - och om hans mirakulösa retur därifrån!"

Denhär boken verkar vara den typen av böcker jag tycker är intressantast. Ska börja med denna så fort jag läst ut den jag håller på med nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar